Znanje in podpora

Peleti Forest Premium ENplus A1 - zmagovalci na testu Zveze potrošnikov Slovenije

ZPS je v svojem obsežnem testiranju preverila številne parametre peletov, kot so vsebnost vlage, delež pepela, mehanska obstojnost in gostota nasutja. Med vsemi testiranimi znamkami peletov v letu 2024 so peleti Forest Premium ENplus A1 izstopali in prejeli priznanje za svojo visoko kakovost, ki jo slovenski potrošniki že poznajo in cenijo. 

Ogrevanje z lesnimi peleti postaja vse bolj priljubljena izbira med slovenskimi gospodinjstvi, saj združuje ekološko ozaveščenost z učinkovitostjo in dostopno ceno. Med številnimi proizvajalci in ponudniki lesnih peletov na slovenskem trgu so se Petrolovi Peleti Forest Premium ENplus A1 v 2024 izkazali za izjemno kakovostne.  

Njihova vrhunska kakovost je bila potrjena tudi z zmago na letošnjem neodvisnem testu Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), kjer so dosegli najvišjo oceno

Berite dalje in preverite 4 razloge, ki so prepričali ZPS, da so peleti Forest Premium ENplus A1 resnično prava izbira, z dodatnim razlogom, ki bo za nakup prepričal tudi vas.

1. Visoka kurilna vrednost

Petrolovi Peleti Forest Premium ENplus A1 imajo izjemno visoko kurilno vrednost, kar pomeni, da oddajo več toplote na kilogram peletov v primerjavi z mnogimi konkurenčnimi izdelki. To je ključnega pomena za gospodinjstva, ki želijo zmanjšati porabo peletov in hkrati povečati energetsko učinkovitost svojega ogrevalnega sistema. 

Visoka kurilna vrednost pomeni tudi, da boste potrebovali manj peletov za dosego želene toplote, kar zmanjšuje stroške ogrevanja na dolgi rok. Glede na rezultate testov ZPS so Petrolovi Peleti Forest Premium ENplus A1 med najboljšimi, kar zadeva razmerje med porabo goriva in proizvedeno toploto, kar jih uvršča med najvarčnejše možnosti na trgu. 

2. Nizka vsebnost pepela

Ena izmed največjih skrbi uporabnikov peletov je čiščenje peči in odstranjevanje pepela. Peleti Forest Premium ENplus A1 se ponašajo z izjemno nizko vsebnostjo pepela, kar pomeni, da po izgorevanju ostane zelo malo ostankov. To vodi v manj čiščenja in manj vzdrževanja peči, kar povečuje udobje uporabe. 

Nizka vsebnost pepela tudi pomeni, da je manj škodljivih emisij, kar dodatno pripomore k ekološki sprejemljivosti teh peletov. Pri testiranju so Peleti Forest Premium  prejeli zelo visoko oceno prav zaradi minimalnih emisij in čistega izgorevanja. 

3. Stabilna kakovost

Peleti Forest Premium ENplus A1 so izdelani iz kakovostne biomase in ustrezajo najvišjim evropskim standardom za pelete razreda A1. To pomeni, da so peleti izdelani iz naravnih surovin brez dodatkov, kar zagotavlja stabilno in kakovostno izgorevanje. Peleti razreda ENplus A1 so najvišje kakovosti, kar pomeni, da izpolnjujejo stroge zahteve glede nizke vsebnosti vlage, pepela in škodljivih snovi. 

ZPS je v svojem testu preverjal tudi skladnost s standardi kakovosti, kjer so peleti Forest Premium dosegli najvišje ocene zaradi konstantne kakovosti in dosledne proizvodnje. 

4. Ekološka naravnanost

V današnjem času je vse večji poudarek na trajnostnih virih energije. Peleti Forest Premium  so izdelani iz lesa, ki je pridobljen iz trajnostnih gozdov. To pomeni, da njihova proizvodnja ne ogroža okolja, hkrati pa zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida v primerjavi z drugimi energenti, kot sta premog ali nafta. 

Ogrevanje z lesnimi peleti je ogljično nevtralno, saj les absorbira enako količino CO2 med rastjo, kot se sprosti med izgorevanjem. S peleti Forest Premium  se torej uporabniki ne odločajo zgolj za ekonomičen vir energije, temveč tudi za okoljsko prijazen način ogrevanja. 

5. Enostavno naročilo in plačilo na obroke

Ena izmed prednosti Peletov Forest Premium A1 je njihova široka dostopnost. Na voljo so v več kot 300 Petrolovih prodajnih mestih po vsej Sloveniji. To pomeni, da lahko pelete enostavno kupite v vsakem kraju, kar zagotavlja udobje in hitro dostopnost za vse potrošnike.

Za še večje udobje pa lahko Pelete Forest Premium ENplus A1 naročite kar iz kavča - v spletni trgovini Petrol eShop. Poleg ugodne cene vam nudimo tudi brezplačno dostavo, ki poskrbi, da peleti pridejo neposredno do vrat vašega doma. To pomeni, da pri naročanju ne boste imeli dodatnih stroškov dostave in boste svoj dom ogrevali brez skrbi.

Imetniki Petrol klub plačilne kartice pa imate še dodatno ugodnost – možnost plačila na do 24 obrokov brez obresti. S tem lahko strošek investicije enostavno razdelite na daljše obdobje in si tako zagotovite kakovostno ogrevanje, ne da bi to preveč obremenilo vaš proračun. 

Zadnja sprememba

03.10.2024 ob 09:00

Kategorije

Klepet

Pomoč in svetovanje

Klepet s svetovalcem

Pomoč in svetovanje

Zavedamo se, da je hiter in neposreden dostop do želenih informacij ključnega pomena. Prijazni in strokovno podkovani operaterji vam bodo z veseljem pomagali.

Klic

Brezplačna telefonska številka:

080 22 66

eShop brezplačna telefonska številka:

080 22 13

Klici iz tujine:

+386 14 71 45 90

Klici za pravne osebe:

+386 1 58 63 535

Elektronska pošta

Splošne informacije in podpora:

podpora.strankam@petrol.si

Spletna trgovina eShop:

eshop@petrol.si

Za podjetja:

poslovne.resitve@petrol.si

Facebook sporočilo
Povej Petrolu

Pošljite sporočilo preko našega orodja Povej Petrolu.